Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szilva, a csodabogyó
  2024-02-04 20:33:01, vasárnap
 
 



Gondoltad volna, hogy a szilva és a szilvalekvár számos jótékony hatással bír egészségünkre, ezért sok helyen csodabogyónak is nevezik a gyümölcsöt?

A szilva (Prunus domestica) a rózsafélék családjához tartozó csonthéjas gyümölcsünk. Számtalan fajtájának és változatának megkülönböztetése nem könnyű feladat, hiszen könnyen kereszteződnek egymással.

A gyümölcs említésekor általában a liláskék vagy sötétkék szemű fajták - például a zamatos, viszonylag kicsi szemű Besztercei - jutnak eszünkbe, s ezek éretlenül, azaz “zölden" pirosas árnyalatúak, de vannak már éretten is zöldes, pirosas és sárgás változatok. Összesen mintegy kétezer fajtája ismeretes. Tulajdonképpen a sárgás vagy zöldes ringlókat is a szilvákhoz lehet sorolni. Formájukat tekintve vannak hosszúkásak, tojás alakúak és gömbölyűek is. A hazai szilva szezonja a sokféleségnek köszönhetően júliustól egészen októberig tart.

Fogyaszthatjuk nyersen - gyümölcsként, gyümölcssalátákban, kedvelt főzve, gyümölcslevesekben is. Az aszalt szilva kitűnő rágcsálni való, de jól illik egyes húsételekhez, különösen a vadakhoz. Az aszalt szilvában is megvan, ami a friss gyümölcsben, ráadásul töményebben. Jótékony hatásai miatt kapta egyes vidékeken a csodabogyó nevet!

Koleszterincsökkentő
A vér koleszterin tartalma nem számít betegségnek, mert nem okoz fájdalmat de végzetes lehet, mert a vérerek elveszítik rugalmasságukat, a salak hatására a vér járata beszűkül , emelkedik a vérnyomás. A szilva és az aszalt szilva tisztítja a vért, és csökkenti a vérnyomást, valamint a vér koleszterin szintjét.

Belső vérzésekre
Belső vérzések kialakulásának több oka lehet. Ha a szervezet nem kap elegendő nyers gyümölcsöt és zöldségfélét, belső vérzés jelentkezhet. A gyógyszer rá az ásványokkal és vitaminokkal való ellátás, így hasznos lehet az aszalt szilva is.

Veseműködést serkentő
A leáztatott aszalt szilvát főzzük úgy húsz percig. A kihűlt lének rendkívül magas ásványtartalma van. Ha naponta fogyasztunk ilyen lét, serkenthetjük vele a vese működését. A káliumnak és a szerves nátriumnak közös egymásra való hatásából alakul ki a szervezet vízháztartásának szabályozása.

Fáradságűző
Fáradságűző, regeneráló, frissítő kúrát is tarthatunk a szilvával. Kifejezetten nyugtató hatású. Nagyon fontosak az idegrendszer számára, segítik az agy anyagcseréjét, ezáltal segítik elő a megfelelő gondolkodást, tanulást, a memória működését.

Emésztési zavarokra
A máj leterheltségének első jele az emésztési zavarok megjelenése. Ha nem teszünk valamit az emésztéssel, a szervezet tovább romlik, a tehet mind nagyon lesz, mert a vér megtelt salakanyaggal. A szilvában az ásványok és vitaminok olyan mennyiségben vannak jelent, hogy az elfogyasztása után hamarosan jelentkezik az eredmény. A gyomorba kerülve a szilva serkentőleg ha a gyomor működésére, és a belek mozgására. A szilvában levő mangán hatására a szervezetben az emésztést segítő enzimek lökést kapnak. Emésztési zavarok esetén baj lehet a vas lekötésével akkor is, ha vaskivonatot szedünk. A természetes forrásból, az aszalt szilvából, a vas felszívódása sokkal sikeresebb.

Áldásos emésztőrendszeri hatások
Nem hiába hívják a szilvát "kék gyümölcscsodának", mivel magas ballasztanyaga salaktalanítja a beleket, megszünteti a székrekedést. Megköti a felesleges zsírokat, mielőtt azok a bélből felszívódna, felhalmozódnának a hasfalban, derékon, csípőtájékon, combon - tehát még a fogyni vágyók is nyugodtan ehetik.

Nem véletlen hát, hogy fogyókúrázóknak melegen ajánlják. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó, és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás menünek.

Idegrendszerre és agyműködésre
B-vitaminnak köszönhetően az idegrendszerre és az agyműködésre is jótékonyan hat. A A benne lévő B-vitamin nagyon fontos az idegrendszer számára, ezáltal segítik az agy anyagcseréjét, így elősegítik a megfelelő gondolkodást, a memória működését.

Egyes megfigyelések alapján egy sor gyógyító tulajdonságát is megemlíthetjük. Csökkenti a köszvényesek reumások panaszait, jótékony vese- és májbetegek diétájában. A szilva gyümölcssavai serkentik a nyál- és gyomorsavtermelést, tehát - fogyókúrázók vigyázat! - étvágyfokozók is egyben. Indiai orvosok lázcsillapítónak is rendelik.

Szilvalekvár a rák ellen
Szabó Gyuri bácsi a bükki füves ember azt is elmondta, hogy rákban nem lehet meghalni, mert a szervezet öngyógyító, ilyenkor az immunrendszert kell erősíteni és az adott rákra való növényeket használni. Testünkben mindig vannak rákos sejtek és ezeket a szervezet normális esetben kordában tartja. Ha gyengül az immunrendszer, akkor képesek csak az elburjánzásra. Nagyon fontos, hogy higgyük, sőt, tudjuk, hogy a rák nem halálos ítélet. Abszolút gyógyítható!

Elmondta, hogy a székelyek mit használnak rákgyógyszerként, teljes hatékonysággal.

És ezt tudóscsoportok nemrégiben be is vizsgálták, igazolva a gyógymód hatékonyságát. Tehát Erdélyben egy nagyon egyszerű orvosságot használnak a rák gyógyítására. Szilvalekvárt. Igen, szilvalekvárt. A szilva gyógyító erejű, kimagaslóan magas az antioxidáns tartalma. Frissen is érdemes szezonban sokat fogyasztani belőle, de aszalt szilvaként is hatásos, valamint lekvárként is. Nos, nem csak hungarikum a kiváló házi szilvalekvár, de csodálatos erejű rákgyógyszer is.

Bőrrákra közönséges galaj, diólevél és fagyöngy keverékének tinktúráját használjuk.

Szájüregrákra: körömvirág - idényében minden nap 3 virág nyersen elrágcsálva, amíg elmúlik a betegség.

A gyümölcsökből készült lekvároknak magas a rosttartalma, amely jótékonyan hat az emésztésre. A különböző gyümölcsök különféle hatással bírnak. A piros és fekete gyümölcsök vas- és antioxidáns-tartalma magas. A szilvalekvár vértisztító és hashajtó, a sárgabarack vízhajtó, méregtelenítő hatású.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: emésztőrendszeri, lázcsillapítónak, rákgyógyszerként, gyümölcscsodának, vízháztartásának, leterheltségének, felhalmozódnának, fogyókúrázóknak, rugalmasságukat, idegrendszerre, tulajdonképpen, fogyaszthatjuk, immunrendszert, kereszteződnek, megemlíthetjük, ásványtartalma, salaktalanítja, tudóscsoportok, ballasztanyaga, kialakulásának, hatékonysággal, anyagcseréjét, egészségünkre, megfigyelések, csodabogyónak, tulajdonságát, gyümölcsökből, serkenthetjük, étvágyfokozók, elfogyasztása, hatékonyságát, szilvalekvárt, elburjánzásra, méregtelenítő, szájüregrákra, immunrendszer, szilvalekvár számos, rózsafélék családjához, gyümölcs említésekor, liláskék vagy, sárgás vagy, szilvákhoz lehet, hazai szilva, sokféleségnek köszönhetően, aszalt szilva, aszalt szilvában, friss gyümölcsben, csodabogyó nevet, vérerek elveszítik, salak hatására, leáztatott aszalt, kihűlt lének, Szabó Gyuri, Tehát Erdélyben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Muratáj  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  A végzet az  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Alvó cica  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Naplemente  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A könnyek összegyűjtése  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  György napra  A keserű igazság  Sokkal bölcsebb a természet,  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Alakot vált...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Jó éjt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tehetségtelen gyerek nincs.  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam Gizike bar...  Ázzal aki csak szép  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  A Gömb  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cica  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjt  Beney Zsuzsa - Sirató  Aki szeret, annak senki sem id...  Jó éjt  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Viharban csak az a fa marad ál... 
Bejegyzés Címkék
szilvalekvár számos, rózsafélék családjához, gyümölcs említésekor, liláskék vagy, sárgás vagy, szilvákhoz lehet, hazai szilva, sokféleségnek köszönhetően, aszalt szilva, aszalt szilvában, friss gyümölcsben, csodabogyó nevet, vérerek elveszítik, salak hatására, leáztatott aszalt, kihűlt lének, vese működését, szerves nátriumnak, szervezet vízháztartásának, idegrendszer számára, megfelelő gondolkodást, memória működését, emésztési zavarok, szervezet tovább, tehet mind, elfogyasztása után, gyomorba kerülve, szilva serkentőleg, gyomor működésére, belek mozgására, szilvában levő, emésztést segítő, természetes forrásból, aszalt szilvából, felesleges zsírokat, bélből felszívódna, fogyni vágyók, fogyókúrás menünek, köszvényesek reumások, szilva gyümölcssavai, bükki füves, szervezet öngyógyító, immunrendszert kell, adott rákra, szervezet normális, gyógymód hatékonyságát, nagyon egyszerű, szilva gyógyító, antioxidáns tartalma, kiváló házi, gyümölcsökből készült, különböző gyümölcsök, szilvalekvár vértisztító, sárgabarack vízhajtó, emésztőrendszeri, lázcsillapítónak, rákgyógyszerként, gyümölcscsodának, vízháztartásának, leterheltségének, felhalmozódnának, fogyókúrázóknak, rugalmasságukat, idegrendszerre, tulajdonképpen, fogyaszthatjuk, immunrendszert, kereszteződnek, megemlíthetjük, ásványtartalma, salaktalanítja, tudóscsoportok, ballasztanyaga, kialakulásának, hatékonysággal, anyagcseréjét, egészségünkre, megfigyelések, csodabogyónak, tulajdonságát, gyümölcsökből, serkenthetjük, étvágyfokozók, elfogyasztása, hatékonyságát, szilvalekvárt, elburjánzásra, méregtelenítő, szájüregrákra, immunrendszer, gyümölcssavai, sokféleségnek, salakanyaggal, szilvalekvár, kifejezetten, gondolkodást, rákgyógyszer, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.